dinsdag 29 november 2011

Assepoetster

Vorig schooljaar was mijn laatste jaar van mijn opleiding tot Psycho-Energetisch therapeut. Het thema dat schooljaar was Mythen en Sprookjes. Boeiend, confronterend en verhelderend!
Dit etui maakte ik voor Elly, een lieve medestudente die dol is op Assepoester. Op en top van hergebruikt materiaal:  hele sterke blauwe meubelstof, een stuk gordijnstaal met een soort pareltjes erop, een lief kantje, vilt uit een zak restjes gekregen van de achterbuurman en plastic van gebruikte tentramen. Met een nieuwe rits en nieuw garen en een binnenvoering van een zacht katoentje.
Wat ik me opeens afvraag: Assepoester moest altijd schoonmaken, waarom heet ze dan geen Assepoetster? Zou iemand ooit een typefout hebben gemaakt bij het eerste sprookjesboek dat werd uitgegeven?

zondag 27 november 2011

Zusjes

Gisteren in alle vroegte werd er bij ons op de deur gebonsd. "Zwarte Piet!" riep mijn jongste, maar Piet was het niet. Voor de deur stonden vier druk kwebbelende meisjes in vrolijk gebloemde truitjes. Ze wilden graag iets drinken en een boterhammetje met jam zouden ze ook wel lusten. Het duurde even voor ik begreep wat ze kwamen doen ... ze wilden graag mee naar de bazaar waar ik die middag mijn spulletjes zou gaan verkopen. Of dat mocht? Op voorwaarde dat ze zich zouden gedragen (en dat deden ze werkelijk voorbeeldig!), heb ik de dametjes Lisa, Lais, Ilsa en Sila meegenomen. Het was een reuze gezellige bazaar, de dametjes hebben zich er prima vermaakt en wachten nu op een nieuw thuis. Je kunt met ze knuffelen en ze zijn ook als kussen te gebruiken. Te koop in de webwinkel voor 12,50.

woensdag 23 november 2011

Winkelen

Op zoek naar een leuk kadootje voor de Sint? Voor de verjaardag van je kind of om de juf of meester in het zonnetje te zetten? Kijk eens in mijn webshop, daar vind je vast iets waar je blij van wordt! Uiteraard kun je ook iets leuks voor jezelf kopen!
Van alle bestellingen die vanaf vandaag tot en met 31 december worden gedaan, gaat regelrecht 20% naar Godanow, een opvanghuis voor zwervende zwangere meisjes in Addis Ababa, Ethiopie. En reken maar dat ze daar veel kunnen doen met iedere euro die ze ontvangen!
Deze leuke leeuweketting  koop je al voor 3,50 en er zijn nog veel meer kettingen met allerlei leuke dieren te koop! Een superleuk Sintkado voor je kind!

maandag 21 november 2011

Lichtje

Het is mystiek mistig in de natuur. Als je goed kijkt en luistert, kun je bijzondere dingen ervaren! Het is voor het eerst in mijn leven dat ik de herfst als Herfst ervaar, gewoon zoals ze is. Ik neem de dagen zoals ze komen, keer naar binnen en geniet van alles in mij en om me heen. Iedere dag wil ik naar buiten om te voelen en te ruiken. Zo fijn!

Aan het begin van de Herfst vierde een lieve vriendin haar verjaardag met een Godinnenfeest. Ik maakte deze tas voor haar. Toen ik haar ermee in de mist zag lopen, lijkt het wel of de tas licht gaf! Zo heb ik - zonder dat ik mij daarvan bewust was - een lichtje kado gegeven!

vrijdag 18 november 2011

Kussen!

Morgen is hij jarig en wordt hij alweer acht, onze jongste neef die zo ontzettend van voetbal houdt!
Ik kroop voor hem achter de naaimasjien en maakte een kussen met zijn naam erop. Een stoere voetballer en kleuren van de Nederlandse vlag maken het tot een vrolijk kado. Morgen krijgt hij het via mijn lieve ouders die zijn trotse "oop" en oma zijn. Wij zijn er jammer genoeg niet bij ... ik had zijn ogen graag zien stralen tijdens het uitpakken.

Fijne verjaardag Leander!

dinsdag 15 november 2011

Wensen

Afgelopen zaterdag kwam de Goedheiligman (wat een heerlijk ouderwets fijn woord is dat toch!) aan in Nederland. Hij vroeg mij of ik hem dit jaar wilde helpen met het maken van kadootjes omdat hij het werkelijk te druk heeft alles zelf te regelen. En of dat dan ook van herontdekt materiaal kan zijn want Sint houdt zelf ook erg van recycling. Zo hoor je nog eens wat!
Ik kreeg zo'n mooie brief op dik papier, geschreven met vulpen in prachtig schoonschrift van de Sint. Ik heb meteen teruggeschreven dat ik hem graag help en gisteren mailde (ja, dat kan hij blijkbaar ook!) hij mij zijn wensen. Vier zussen willen graag een tas en hun broer een toilettas. Er zat een keurig lijstje bij met hun lievelingskleuren, complimenten Sint!
Omdat ik zeker weet dat de ontvangers dit blog niet lezen, laat ik de toilettas voor de broer alvast zien.
Ik begin vandaag aan de eerste tas, ik heb er zin in!

dinsdag 8 november 2011

Leeuw


De beste vriend van mijn jongste kreeg onlangs een babybroertje: Leonard. Een stoere, dappere naam die leeuw betekent. 
Ik maakte voor hem dit tasje, naar een idee van Vlijtig dat ik al een paar keer eerder met veel plezier gebruikte.
Achterop staat zijn naam in rode letters.


Welkom op de wereld kleine dappere man!