woensdag 11 juli 2012

Baai baai, zwaai zwaai!

Na drie jaar in de klas bij juf A. (hier op de Vrije School heb je van klas 1 t/m 6 dezelfde juf of meester) gaat jongste na de vakantie naar een andere school. Ik wilde een kadootje maken voor juf en ben wel even aan het denken geweest wat dat dan moest worden. Uiteindelijk besloot ik een etui voor haar te maken van postzakstof met daarop afbeeldingen van kinderpostzegels die met school te maken hebben. Even zag ik in gedachten 61 etuis bij haar thuis in de kast liggen en vond ik mijn 62e opeens geen orgineel kado meer ... en wat bleek? Ze had alleen 1 heel oud etui en was er dolblij mee!

maandag 9 juli 2012

Huis op wielen


Mijn ouders hadden jarenlang een camper; mijn vader bouwde een oude Mercedesbus om tot rijdend vakantiehuis! Als 15-jarige heb ik nog geholpen een vredesduif op de achterkant van de camper te schilderen, hoe stoer is dat! Het was de tijd van de demonstraties tegen de neutronenbom en kruisraketten ... ergens eind jaren '70/begin jaren '80. Mijn moeder naaide toen nog heel veel kleren voor mij en met de rood-blauwe winterjas die ze toen maakte, sta ik op de cover van het fotoboek van 1 van de demonstraties!
Inmiddels is de camper verkocht en hebben mijn ouders een fijne Engelse caravan. En natuurlijk kon ik het niet laten om voor de sleutels een leuk hoesje te maken! Gemaakt van restjes vilt en een paar oude knoopjes.

Voor wie op vakantie gaat: een fijne tijd gewenst!