maandag 27 mei 2013

Een koude biologische douche voor Appie

AH (nee, ik heb geen aandelen!) verkoopt aardig wat biologische producten, daar ben ik blij mee! Op zaterdag eten wij altijd friet, biologisch, met kroket en kaassoufflĂ©, biologisch (en ook mayo en ketchup, bio) en de meeste dingen zijn van Appie.
Eerst verdwenen de biologische kroketten bij AH. Niemand wist waarom en niemand wist of ze nog terug zouden komen. Niet dus. Nooit meer gezien. En aangezien er in andere kroketten E621 zit wat niet alleen kankerverwekkend is maar waar ik ook nog eens allergisch voor ben, was het einde verhaal met de kroket.
Vanaf vorige week zijn de biologische kaassoufflees verdwenen. Zelfde verhaal. Nergens te vinden, niemand weet waarom ze er niet meer zijn. Er staat opeens een hele verzameling kaassoufflees van een ander merk in de winkel (nee, ook geen aandelen) en uit de verpakking kan ik niet opmaken of ik ze nou wel of niet kan eten. Bio zijn ze in elk geval niet.

In een tijd waarin biologisch eten toeneemt, zou je als grote supermarktketen juist MEER biologische dingen moeten gaan verkopen in plaats van biologische artikelen uit het assortiment halen.
Ik zou graag willen weten waarom Appie dit doet. Dus ik stuurde ze een mail en ben heel benieuwd naar het antwoord!
Ik neem geen genoegen met dat het te weinig werd verkocht, dat is namelijk niet zo! Het was regelmatig op, het schap leeg!
Binnenkort de biologische friet ook uit het assortiment? Ik hou er serieus rekening mee ...

Meneer Pardoes heeft al aangeboden zelf kroketten te gaan maken. Dat is natuurlijk prima te doen, net als kaassoufflees en friet. Maar het gaat me op het principe hè!

UPDATE 3 juni 2013:
Appie heeft geantwoord: 
Wij hebben navraag gedaan bij de verantwoordelijke afdeling en vernomen dat biologisch inderdaad een groeiende markt is, maar binnen snacks gewoonweg niet populair. Daarom zijn we gestopt, dit is een commerciele beslissing.

Als ik niet net een goed zittende broek had gekocht, was ie nu zeker afgezakt ...

vrijdag 24 mei 2013

Letterringen

Vanmiddag rommelde ik wat ik mijn kast, op zoek naar iets waarvan ik ook niet precies wat, en weet je wat ik eruit haalde? Letterblokjes en ringetjes! Ik viste mijn lijmpistool uit de la en ging aan de slag, samen met meneer Pardoes. Gelukkig kijkt hij er allang niet meer van op dat ik vlak voor het avondeten iets nieuws bedenk dat dan morgen ook nog eens klaar moet zijn. Overigens is dat op-het-laatste-nippertje werk vaak het allerleukste.
Meneer Pardoes schuurde de letters ietsje op, ik lijmde de letters op de ringetjes. Er stond een houten bak met vakjes klaar om naar de kringloop te gaan (geen idee wat ik daar mee moest doen). Gelukkig maar dat het er vandaag niet van kwam de kringloopspullen weg te brengen, kijk eens hoe leuk dat staat, die ringen in de vakjesbak!
Ik heb veel plezier gehad van het maken van iets van herontdekt materiaal, hopelijk vallen ze morgen in de smaak op de Bazaar van Vrije School De Berkel in Zutphen!

maandag 20 mei 2013

Bijzonder blousje!

Of ik het blousje langer kon maken, vroeg M. "En de mouwtjes graag anders (niet zo pofferig) en deze twee kleuren band er in verwerken". Ik weet inmiddels van mezelf dat ik dit soort dingen kan en leuk vind en dat "Je zult zien waartoe je in staat bent, als je gewoon maar eens probeert" zeer op mij van toepassing is. Dus zeg ik volmondig "Ja!" op de vraag van M. en ga aan de slag. Voorpand korter maken, mouwtjes aanpassen, blousje verlengen, kantjes erop, andere knoopjes. Het resultaat ontroert me. Van een doorsnee blousje is het opeens een klein kunstwerkje geworden waar er maar 1 van is op de wereld. Als M. het op komt halen, is haar blik mijn mooiste kado!
"Ze was er superblij mee", zegt Meneer Pardoes even later. Inderdaad, en ik ook!
Het blousje kocht M.overigens bij Zutphens tweedehands kledingwinkel Segundo, net als Sur le Pont een aanwinst voor Zutphen!

zondag 12 mei 2013

Al het goede komt van boven (en uit de afvalbak)!

Wat ben ik blij met de regen die de afgelopen dag is gevallen! Alle plantjes die we de laatste week in de tuin hebben gezet, staan te juichen! Al het goede komt voor hen van boven en ook voor de regenton is al die regen een feest: hij zit weer aardig vol!
Onze tuin wordt langzaam aan een eetbare tuin. Ik zaaide samen met Zoon pompoen, courgette, korenbloem, calendula, rode zonnehoed, sugarsnaps en knoflookbieslook (die kwam helaas niet op) en plantte aardbeien, rode bessen en kruisbessen. Er kwam een tweede appelboom en ik wil nog graag een pruimenboom. Iedere ochtend en avond "doe ik een rondje" en zie ik de plantjes groeien. Zo leuk!

Vandaag is het Moederdag. Ik heb mooie herinneringen aan toen de  kinderen klein waren en zenuwachtig met hun knutsels aan mijn bed stonden. Nu doen ze er niet meer aan, sterker zelfs, de afgelopen jaren maakten ze op vaderdag en moederdag meer ruzie dan op andere dagen. Mijn kids zijn wat gevoelig voor opgelegde dagen en tradities waarin er iets van ze verwacht wordt. Er zijn ook geen kadootjes. Dat vind ik prima want als je iets wilt geven aan je moeder, kan dat op alle dagen van het jaar. Van Meneer Pardoes wil ik al helemaal geen kadootje, ik ben immers zijn moeder niet!
Toch kwam er vanmorgen een onverwachtte verrassing van Zoon. Toen ik de kamerdeur open deed, kwamen er zeker tien ballonnen over mijn heen dwarrelen en riep Zoon heel hard: "Fijne Moederdag!" Een leuker kado had hij me niet kunnen geven! We stoeiden wat met de ballonnen, keken samen TV en hij genoot. Al het goede kwam dus weer van boven!

Verder bakte ik vanochtend appelflapjes gevuld met appelmoes van de 4 kilo appels die ik gisteren uit de afvalbak bij de supermarkt meenam. Wat een verspilling dat zulk lekkers wordt weggegooid! Sommige appels hadden een inimini beurs plekje, andere een klein deukje. Nu smullen wij ervan! We hebben de schillen bij de koeien gebracht die hier om de hoek op de dijk bij de IJssel grazen. Daar word ik heel blij van, van zulke dingen! Daar graai ik met plezier voor in een afvalbak! En aangezien die appels ooit in een boom hingen, kwam ook dit goede van boven!

(De foto is genomen in onze tuin: bloemen voor Moederdag!)

zaterdag 11 mei 2013

Een B(l)ije Buuf!


Een goede buur is beter dan een verre vriend en een goede buur op een markt of bazaar is altijd een kadootje!
Ik heb in de drie jaar dat ik mijn spulletjes op markten verkoop al de meest uiteenlopende buren ontmoet. Gezellige praters waarmee de soms stille uurtjes achter de kraam voorbij vliegen, zwijgers die nukkig kijken als ik wel iets verkoop en zij niet, buren die alles wat ik maak tot in detail bekijken en er soms zelfs ongevraagd foto's van maken en, zoals laatst op de Bijendag, een buuf die ik voor mijn gevoel mijn hele leven al kende, al had ik haar nog nooit gezien!
Ergens halverwege de dag vroeg ze of ik ook portemonnees bij me had. Had ik, maar die waren haar te klein. Ze pakte een Indiaas ogend soort toilettasje uit haar knalgele tas. Dat bleek haar portemonnee te zijn. Vakjes, ritsjes, een soort tas in het klein.
"Kun je deze namaken?" vroeg ze op haar allerliefst. In iets met paars en turqoise, als dat zou kunnen.
Ik bekeek de portemonnee, zuchtte zachtjes en had eerlijk gezegd het gevoel dat me dat nooit zou lukken. Tot ze de inhoud eruit kiepte en zei dat ik de oude portemonnee als voorbeeld mee kon nemen. Nou, dat veranderde de zaak!
Ik zocht meubelstof uit (lekker stevig!), puzzelde, rekende, bedacht de volgorde waarin ie in elkaar gezet moest worden, maakte een kleine vergissing waardoor ik uiteindelijk anderhalf uur met de hand zat te naaien en was vervolgens zo blij met het resultaat dat het moeilijk was er afstand te doen.
Nu Facebooked ze me net: "Wat issie prachtig!"
Mijn hart maakt een sprongetje!
Daar gaat het om!
Dat we elkaar blij kunnen maken met iets waar we goed in zijn!

Fijn weekend verder!

vrijdag 3 mei 2013

Kom je ook?

Zoek je nog een leuke invulling voor Hemelvaartsdag? Niet verder zoeken en naar Loenen komen!

woensdag 1 mei 2013

Heel veel nieuwe boekjes!

De collectie kleine notitieboekjes is vandaag weer aangevuld, ook in de webwinkel natuurlijk!Zo heb ik op Hemelvaartdag 9 mei a.s. bij de markt van Aventurijn in Loenen GLD (kom je ook, met de stoomtrein?) een enorm aanbod! Deze boekjes vliegen altijd weg!

Verder ben ik sinds kort actief op Facebook! Dat is even wennen want het is een heel ander medium dan een weblog. Ik vind het erg leuk! Ik plaats er dezelfde stukjes als op mijn weblog, alleen wat korter.