zondag 19 juli 2015

Leegte

Onze minibieb stond een uurtje geleden nog vol ... en kijk nu eens! Alle kinderboeken zijn weg en er staan nog slechts 4 boeken voor volwassenen in en 1 DVD.
Heeft er iemand een grap uitgehaald, het leensysteem verkeerd begrepen of houdt heel Zutphen opeens van lezen? Ik snap er helemaal niks van, het voelt een beetje vreemd ...

Ik zette een berichtje met deze foto op Facebook met de vraag of er mensen in de buurt wonen die boeken kunnen missen om de minibieb aan te vullen. Ik heb zomaar het idee dat ie morgen weer bomvol staat!

(De boeken zijn vanmiddag op een kleedje in het winkelcentrum hier om de hoek verkocht, zo is gebleken ... onze zoon zag een meisje boeken in tassen laden en heeft daar ook iets van gezegd, hetzelfde meisje zag hij later boekjes verkopen ...)

donderdag 16 juli 2015

Verzoeknummer

Toen de zonen klein waren, naaide ik van alles voor ze. Capes, tasjes, holsters voor houten pistolen, knikkerzakken, etuis en nog veel meer.
Nu ze 17 en bijna 13 zijn, komt de "Mam, wil jij een ..... (vul maar in) voor mij maken?" vraag nauwelijks nog voor.
Gelukkig had Zoon gisteren nog wel een paar wensen: een slaapmaskertje voor als hij hoofdpijn heeft èn een hoesje voor zijn zonnebril. Dat die laatste in Ethiopische kleuren wordt gemaakt, zal vast geen verassing voor jullie zijn!

woensdag 15 juli 2015

Alles in huis!

Een shirt gemaakt voor de BMX-minnende Zoon! Met dank aan zijn broer voor het shirt (was hem te klein geworden) en mijn voorraadkast voor het flockfolie.
Ik kan daar zo van genieten, dat ik met tijd, geduld en de juiste materialen eenvoudig iets moois en nieuws kan maken.
Zoon is er blij mee!

maandag 6 juli 2015

Feest!

Mijn jongste sluit deze week zijn lagere school tijd af. Acht jaar lang ging hij met tegenzin naar school tot hij in groep 8 Meneer S. als meester kreeg. Meneer S. verdient een medaille want wie mijn jongste vrolijk uit school laat komen, is een ware kunstenaar!
Als dank naaide ik 10 meter vlaggenslinger voor in de klas zodat er volgend jaar, als er weer 16 "nieuwe" bofferds in het lokaal zitten bij Meneer S., niet alleen een taart met brandende kaarsjes op het digibord staat maar er ook een echte slinger in de klas hangt als je jarig bent!